Kiti plavajo počasi

odpri_knjigo

Kiti plavajo počasi je dvojezična pravljica za vso družino, kar pomeni, da se lahko v njej najde vsak, ne glede na leta in spol. Kdor plava počasi, bo slejkoprej našel svoj prostor v morju, ki nas obkroža.

Vsako naročilo je hkrati tudi podpora naši mladi založbi, ki se je odločila izdajati knjige brez kakršnekoli državne pomoči.

Plavajte z nami in skupaj bomo globlji in modrejši.

Založba: KUD Nika
Avtor: Esad Babačić
Naslov: Kiti plavajo počasi / Whales Swim Slowly
Ilustrirala in oblikovala: Mojca Sekulič Fo
V angleščino prevedla: Jana Renée Wilcoxen
Tehnični podatki: 200 x 200 mm, 28 strani, trda vezava
ISBN: 978-961-276-770-9
Datum izida: junij 2014

Slikanica je razprodana. 

Kategorija:

Opis

Katra Hribar Frol

“Ljubezen spreminja nas in svet okrog nas – vredna je, da se zanjo potrudimo, a spreminjati se v imenu ljubezni, to ni dobro.

Slovenski pesnik, pisatelj in novinar Esad Babačić je vendarle spesnil tudi “rimanko” za otroke. Sam sicer poudarja, da gre za pravljico, ki je namenjena družini kot celoti. Slikanica z naslovom Kiti plavajo počasi pa ima še eno zanimivost: je dvojezična – zgodbica je podana tako v slovenskem kot v angleškem jeziku, bogatijo pa jo prijazne ilustracije Mojce Sekulič Fo. Avtorja nam tako pričarata zgodbo o kitu, katerega velikost je neznanska in moteča tako zanj, kot za druge prebivalce morskih globin. Hudo je, ko si vsem na očeh in ne moreš niti jokati v zasebnosti. Ko pa se zaljubiš, je še huje! Se bo kit lahko sprijaznil s svojo pojavo? Mu bo delfinka podarila svojo ljubezen? Kaj bo želela v zameno? Branje za male in velike iskalce ljubezni!”

Več na: dobreknjige.si

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kiti plavajo počasi”